Ana içeriğe atla

World Language Studies Dergisi, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Yabancı Diller Fakültesi öğretim elemanlarının girişimiyle 2021 Ocak ayı itibarıyle yayın hayatına başlamıştır.

World Language Studies Dergisi’nde, dünya dilleri, edebiyatları, o dile ait kültürler üzerine yoğunlaşan ve tarih, dil, edebiyat, sosyoloji, kültür ilişkileri, dil eğitimi ve uygulamalı dilbilim gibi konuların yer aldığı Türkçe ve İngilizce dillerinde yazılmış özgün akademik makalelere yer verilecektir.

Dergimiz Türkçe ve İngilizce dillerinde yazılmış özgün akademik makalelerin, makale çevirilerinin, kitap tanıtımı ve eleştirileri gibi çalışmaları yayımlayarak alana katkı sunmayı ve kamuoyu ile paylaşmayı amaçlamaktadır.